FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Tag: hidup

Formula Hidup Tenang

Antara formula untuk mendapatkan kehidupan yang tenang : Ingat Allah + bersyukur = hati tenang 1. Banyakkan mengingati Allah (13:28) ‎ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِكْرِ ….

12 Petua Hidup Tenang

1. Jangan bandingkan hidup kita dengan orang lain. Kita mungkin tidak tahu bagaimana perjalanan susah senang kehidupan mereka. Dulunya berbasikal, bermotor, berkereta buruk sekarang berkereta ….

5 Pesanan Hidup Kepada Wanita

WANITA, BELAJAR INI DALAM HIDUP. .Gambar mendokong anak ini adalah gambar pada hari pertama saya perlu keluar rumah. Ketika itu anak kecil saya berusia 3 ….

Hidup Sentiasa Ada Tekanan

Assalamualaikum & Morning iReach…. Sambil kita asyik tekan calculator closing ni (hopefully tak meletup lah calculator tu), just nak share yg selagi kita hidup kita ….

Hidup Kena Ada Passion dan Purpose

Purpose In Life Assalamualaikum semua Saya ada terbaca atikel haritu tentang – Finding the Life Purpose, secara amnya ia memberitahu org yg takde purpose in ….

Hidup Kena Bersangka Baik

Orang yang suka post gambar mengemas rumah, itu bahagian dia. Rezeki dia dari segi dilimpahkan masa lapang dan kreativiti yang kunjung datang untuk buat rumah ….

3 Formula Hidup Tenang

Formula penting untuk TENANG atas apa sahaja yang berlaku dalam kehidupan: 1. Terima ujian yang Allah dengan bersyukur. Lafazkan “Alhamdulillah, terimakasih Allah. Ya Allah semua ….

12 Petua Hidup Tenang

1. Jangan bandingkan hidup kita dengan orang lain. Kita mungkin tidak tahu bagaimana perjalanan susah senang kehidupan mereka. 2. Jangan berfikiran negatif terhadap benda yang ….

Usia 40 Tahun Penentu Nasib Hidup ?

BERHATI HATI DIUSIA 40TAHUN Ramai tidak sedar dalam al-Quran ada menyentuh tentang usia ini. Tentu ada yang sangat penting, perlu diperhatikan dan diambil serius akan ….

Hidup Mesti Jalan Terus

Alhamdulillah dah masuk hari ke 9 cabaran. Bila sebut pasal stripes, banyak sebenarnya cerita pasal stripes, korang tengok dekat kuda belang, dekat penjara, baju penjara, ….

Open chat