FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Tag: sains

Kelebihan Waktu Sahur

Latihan ramadan korang macam mana ? Semakin dilupakan ? ke dah lupa dah, ke tak faham langsung setiap amalan tuh ? Bak kata seorang alim ….

Kau Dah Ready Pergi Haji ?

Semalam ada melawat kawan baru balik haji, Alhamdulillah, merasalah makan kurma ajwa, best pulak, kurma ni baru aku tahu  ada gmo jugak. Nampak sangat orang ….

Kurniakanku Mata Khidir

bila aku baca cerita Musa dan Khidir, aku ulang ulang ulang dan ulang, setiap saat di hari jumaat, nyata ada satu pendapat, Musa jangan sombong ….

Senja Hospital Shah Alam

Senja hospital shah alam ni paling cool, bila kau melihat senja, kau berada di hospital, tambah lagi kau sedang sakit, kau tahu, hidup kau tak ….

Solat Jumaat Kita GAGAL ?

Memang, gagal, tak sah, tak jadi langsung, insan yang bernama islam, yang bernama sejahtera, yang tiada otak, ok bila tengok pada kejadian yang berlaku, kita ….

Recycle Baju Lama

Alhamdulillah, jumaat lepas kami sekeluarga berjaya recycle baju lama, bukan sikit, tapi sampai 7 plastik. hahhaa, ini semua plan macam nak pindah rumah baru. Insyaallah, ….

Open chat