Tag: sains

Kepentingan Belajar Akidah Melalui Sains

Ketika ustazah Dr.Sholihah mengatakan tugas kita hanya mencari kesempurnaan Allah melalui alam semesta ciptaan-Nya terus ku tersentap. Teringat akan pengisian seminar Pengajaran Akidah melalui subjek ….

Kelebihan Waktu Sahur

Latihan ramadan korang macam mana ? Semakin dilupakan ? ke dah lupa dah, ke tak faham langsung setiap amalan tuh ? Bak kata seorang alim ….

Kau Dah Ready Pergi Haji ?

Semalam ada melawat kawan baru balik haji, Alhamdulillah, merasalah makan kurma ajwa, best pulak, kurma ni baru aku tahu  ada gmo jugak. Nampak sangat orang ….

Fitnah 7 Remaja Dan Maahad Tahfiz

Aku sendiri baca muktahir ni keluar isu di mana semua orang salahkan mak bapak, salahkan sistem pendidikan, salahkan dadah dan syabu dan salahkan remaja tersebut. ….

Malapetaka Maahad Tahfiz : Salah Siapa ?

Innalillah, itulah perkataan yang selayaknya kita cakap, bukan apa, kemalangan dah berlaku, kematian dan ditakdirkan, banyak jiwa muda meninggal,  bukan di keramat, tapi malapetaka maahad ….

Kurniakanku Mata Khidir

bila aku baca cerita Musa dan Khidir, aku ulang ulang ulang dan ulang, setiap saat di hari jumaat, nyata ada satu pendapat, Musa jangan sombong ….

Senja Hospital Shah Alam

Senja hospital shah alam ni paling cool, bila kau melihat senja, kau berada di hospital, tambah lagi kau sedang sakit, kau tahu, hidup kau tak ….

Solat Jumaat Kita GAGAL ?

Memang, gagal, tak sah, tak jadi langsung, insan yang bernama islam, yang bernama sejahtera, yang tiada otak, ok bila tengok pada kejadian yang berlaku, kita ….

Pertandingan Rakit Ciptaan Sendiri

Salah satu acara yang perlu dibuat oleh semua peserta team building supermom ialah mengikat rakit dan mendayung. Hahha, pertandingan nih, memang power, mula mula ikat ….

Open chat