FAIZ SAAID

Blog Orang Selangor

Tag: sains

Kau Dah Ready Pergi Haji ?

Semalam ada melawat kawan baru balik haji, Alhamdulillah, merasalah makan kurma ajwa, best pulak, kurma ni baru aku tahu  ada gmo jugak. Nampak sangat orang ….

Kurniakanku Mata Khidir

bila aku baca cerita Musa dan Khidir, aku ulang ulang ulang dan ulang, setiap saat di hari jumaat, nyata ada satu pendapat, Musa jangan sombong ….

Senja Hospital Shah Alam

Senja hospital shah alam ni paling cool, bila kau melihat senja, kau berada di hospital, tambah lagi kau sedang sakit, kau tahu, hidup kau tak ….

Sakit Jantung

Aku tanya dr pakar, memang dia kata kalau nak tahu orang yang sakit jantung tuh, mesti pergi check haha.tak boleh tengok sahaja. Orang yang ada ….

Solat Jumaat Kita GAGAL ?

Memang, gagal, tak sah, tak jadi langsung, insan yang bernama islam, yang bernama sejahtera, yang tiada otak, ok bila tengok pada kejadian yang berlaku, kita ….

Recycle Baju Lama

Alhamdulillah, jumaat lepas kami sekeluarga berjaya recycle baju lama, bukan sikit, tapi sampai 7 plastik. hahhaa, ini semua plan macam nak pindah rumah baru. Insyaallah, ….