Teknik Dapat Like Facebook 2016

Teknik Dapat Like Facebook 2016

Alhamdulillah, bulan puasa nih, sedap betul rasanya puasa dengan minuman bertenaga, kafein semula jadi, berat ada turun sikit, oklah, nak target  turun banyak. Tapi sedap badan boleh buat bertenaga, boleh bikin kerja kat komputer, jawabnya promote blog kaw kaw punya, sambil update facebook baik punya. ini ada sikit tips baik punya nak share. Boleh follow. Result terkini page Diet Diet Sihat, hahahha.
like facebook page 2016

Teknik nak dapat like ni sebenarnya kena rajin update je, selalu letak content yang orang selalu suka, kata kata hikmah, kata kata lawak, lepas kena engage dengan likers. Hahha, ini aku buat baik punya, bolehlah naikkan like sebanyak 1000 plus dalam seminggu. Rekod terbaik dulu pernah generate like 4000 lebih. TApi masih tak leh lawan page gile gile macam page ikan siakap dan lain lain. Oklah, takpa, janji rock.
Tapi nak start nak generate banyak like, kenalah cari cara nak upkan like banyak gile, nanti lama-lama naiklah. Nak power, buatlah page wanite ke. tak pun beli page yang dah ada, tak pun buat page artis lawak. Hahhaha, takpa, janji rajin nak buat.
Banyak likers ni ada kelebihan dan kekurangan. Kalau nak teror korang belajar lah teknik FB Ads macam sifu jamal, belajar retargeting dan macam-macam kebabom firdaus azizi, dan macam-macam lagi. Banyak sifu mifu kat luar, tinggal korang nak ke tak nak.
Lagi rahsia, aku suka handphone laju, atleast kalau dapat ram 1 gig lebih, lagi laju aku boleh buat kerja, nak update page bukan susah pun, sambil tunggu buka puasa pun boleh buat. Yang ni sangat penting, nak naikkan engagement, hahahaha. Oklah sekian sahaja dari bilik berita, assalamualaikum.

Faiz Saaid

Seorang yang kacak berambut kerinting yang suka menulis idea merapu. Kalau ada cerita, semua cerita dia nak ulas dengan pandangan mata beliau yang sepet

This Post Has 52 Comments

    1. Content marketing is the king nowadays! Your content is really important right!

  1. Bleh turunkan sket ilmu nak dapatkan like? TQ in advance ye

  2. People don't just like for nothing, they like for a reason, and its what they love seeing and reading! 😀

  3. I agree.. kena rajin keluar article lebih menarik.. hahaha… there is no denying it.. kalau cukup menarik orang akan share etc…

    1. artikel menarik tuh yang membuatkan kepalaku pening berpusing seperti gasing

  4. thanks for sharing the tips! great and insightful post.

  5. To get the like, need a lot of effort ~haha

  6. Tula.. kene rajin update and look for good content.. kadang2 susa sbb x de masa.. but less effort.. less likes la kan.. huhu

    1. kelebihan kepada mereka yang banyak ilmu, banyak membaca, with little effort diorang punya entry je dah berganda ganda dapat like and followers

  7. Nowadays quite hard to gain like as there are many competitors out there. =D

  8. Betul…kene betul2 rajin..kalo x…aduihh…effort wasted..hehhehehe

  9. thanks for the tips will try to apply to my fanpage 😀

  10. OMG.. this is like a dream goal to reach… I have been trying to increase my youtube subscribers for so long and I am still stuck in the 100 zone… If only there were really some secret technique to it without giving out tons of money

    1. You can do it, you tube mostly focus on keywords

  11. wow…. you so hardworking !! Saya patut belajar kerajinan drpd u…. Thanks for sharing, you have set a very good example to me… Thanks !

  12. Thanks for the infor. Will update accordingly.

    1. Always update and promote find good content

  13. Salaam… haah setuju… saya start lama dah tapi baru serious last few years… baru tahu kena rajin up status and etc…

    …waima saya byk silent readers… yg tak like or follow tapi akan email tanya bila ada new post or chapter… terharu giler…

    1. Logik nya mest fb nak kita guna fb betul betul hahaha

  14. Thanks for the sharing! It was really informative for all the facebook page user and I agree la mesti rajin update content as well =D

  15. Thanks for the great tips, hopefully I can get more LIKES too 🙂

  16. Great content and interesting content are the keys to generate more page likes. Instead of like, I think is engagement. Page like is important, but comment and share are more important.

    1. yes, gets more comments and share, thats count

  17. good sharing. 🙂 do share more tips ^^

  18. thanks for the sharing, it's really not easy feat

  19. Betul, I agree with you statement that we need to keep our Fcebook updates. Make it nice to capture people attention to view and like our post. Thank for the tips.

  20. Wow.. really thank you for giving me such priceless advise since I'm a newbie in blogging. I do have a lot of ideas for updates, just have a issue at the same time like transport ant etc… I really should brainstorm about this issue.

    1. try update and read for more good content

  21. New Diet Taps into Revolutionary Plan to Help Dieters Get Rid Of 23 Pounds in Only 21 Days!

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu