FAIZ SAAID

BLOG ORANG SELANGOR

Tutorial Lukisan Kuih Bintang Idaman Bersama Planta

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada para ibu ibu dan bapa bapa yang berada di luar sana. Tentunya korang semua dah tahu, hari tu kami pergi ke program Bengkel Amal Planta sabtu lepas. Hoo, memang meriah lah, saya tak sempat nak siapkan VLOG penuh untuk bengkel ini. Takpa, tunggu-tunggu, tapi buat yang berminat dengan VLOG saya, nasib baik akak cun Planta sudah ambil job saya pegang kamera. Hoo sungguh baik hati, jadilah terimalah hadiah cun daripada saya, VLOG penuh cara membuat Lukisan Kuih Bintang Idaman yang tertumpah Air Oren di bawah ni.
OKlah beberapa fakta tentang video ni, yang aku nak share kat korang. Kalau nak tahu cerita buat kuih, boleh refer kat entry lepas di sini.
  1. Kuih ini adalah rekaan semata-mata, sebab aku ingat nak buat kuih cornflake tu, last last aku terlukis bintang, jadilah nama dia bintang idaman
  2. Pada minit ke 1.40, awek Planta tu tetiba kagum dengan aku, nak beramah mesra pulak dengan aku, huhuu
  3. Sebenarnya time ni, Arreessa dah menangis, merajuk, ajak pergi tempat lain.
  4. Video ni di rekod dengan camera Nikon D3100 tanpa microphone dan alat alat canggih lain . So tak boleh lawan lagi video en MKB kita.
  5. Edit guna Sony Vegas PRO 12, tapi tak edit tak letak effect apa pun, baru nak belajar lagi.
  6. Tak sangka, ada blogger lain, Mama Liza sempat singgah blog ni, hoo, dia ingat lagi lukisan biskut air oren tumpah, hahah, sungguh unik.
OKlah, selamat mencuba membuat lukisan, tak susah pun, ok, masa untuk siapkan VLOG planta ni, huhuhu

14 thoughts on “Tutorial Lukisan Kuih Bintang Idaman Bersama Planta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat