Yang Pasti Kita Akan Kembali

Yang Pasti Kita Akan Kembali

Ye betul, setakat jadi pembantu wife dalam ujian TTT, sampailah dia graduation, lulus dengan cemerlang gemilang terbilang, saya jarang hadiri kelas nutrisi, tapi ada jugaklah saya termasuk kelas nutriwhite, ambil gambar kelas demo produk kecantikan shaklee, tapi masa kat supermom tuh pulak kami kena jadi model.
kerja kualiti

Ingat Mati

Bak kata pepatah, orang yang sentiasa ingat mati, mesti dia akan buat kerja yang paling power sekali, amalan yang terbaik sekali, ini semua diulang kembali akacan, masa kelas Leadership Development Workshopr (LDW), kelas anjuran shaklee. 

Amalan Terbaik

Bukan tak boleh pun nak cerita pasal teknik pemasaran FB, Blogging, dan macam-macam lagi ajaran nak buat pasal ayat power, rumah besar, kereta besar. Tapi itulah, kalau kita ingat kita ni tak lama dah, tentu sekali kita akan fikir, apa amalan terbaik yang kita akan buat, amalan ni memang jadi saham terbaik, walaupun kita dah takda.

Amalan Pahala Berganda-ganda

Bukannya ingat mati tuh, terus duduk beribadah, oh itu betul, tapi cuba korang buat amalan, yang bersifat saham, berganda ganda, apa benda yang kita boleh buat ye ? Ada 3 tuh yang tidak terputus amalan, sedekah, ilmu bermanfaat dan doa anak yang soleh. Oh hidup banyak hutang lagi, kita suka kaya, tapi tak berani jadi miskin. hmmmmm…

Faiz Saaid

Seorang yang kacak berambut kerinting yang suka menulis idea merapu. Kalau ada cerita, semua cerita dia nak ulas dengan pandangan mata beliau yang sepet

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu