YOAST – SEO Cara Mudah Berkesan Pada Blog WordPress

Boleh dikatakan kitorang dulu ada blog Diet Diet Sihat, yang dibangunkan pada platform blogspot. Jadi strategi kitorg masa tuh ialah update update dan update. Bedal je semua artikel yang ada, dan wallah, ambik kau banyak artikel. Sekarang ada yoast, kerja aku jadi lain sikit.

Tahun demi tahun, aku dan wife discover untuk main artikel viral, lepas tuh banyak jugak artikel aku buat, eh bukan, wife buat, aku yang tolong edit je. Hahhaa ,jadi bertambahlah banyak.

Tapi pada tahun 2017 nak masuk cycle baru shaklee, aku decide nak buat website terbaik guna wordpress. Biasalah, kena start serous sikit. Tapi macam biasalah, nak buat benda nih, startting tuh kitorg buat pasal vivix je. Oklah,banyak benda discover. Sampailah semua artikel kitorg sumbat hahhaa.

yoast

Lepas tuh nak dapatkan lagi fokus, kitorg gabungkan blog lama tuh dengan wordpress nih. Jawabnya banyak gile artikel. Hahha. Alamak bajet power lah. Tapi lama kelamaan banyak artikel tak convert pun sukar jugak.

Jawabnya aku pasang yoast seo, susun balik semua artikel. Jawabnya, dari tahun lepas, bukannya update banyak artikel, tapi kau tengok aku delete banyak, sampai 1000 lebih artikel.

Nasib baik aku pakai wordpress, kau boleh edit balik permalink guna redirect punya plugin. Hahhaa godek godek, buat buat, fikir punya fikir, jawabnya tinggal 400 lebih je.

Hahaha ok ke teknik nih ? Korang lak camna ? Oklah sampai akunya artikel punyalah sempoi, ini semua sebab aku pakai yoast plugin. Jadi sempoi gile link aku . Layan jugak, contoh macam link kat bawah nih

https://dietdietsihat.com/vivix/
https://dietdietsihat.com/coq-trol/
https://dietdietsihat.com/resveratrol/

So kat atas ni adalah beberapa contoh yang aku dah buat bila aku dah tetapkan matlamat . Jadi cara aku ni jugak sebenarnya aku ada tiru mamat seo backlinkco iaiatu brain dean. Video dia tuh paling mudah nak faham, dan bahasa dia bagus. Antara yang terbaik ialah kat bawah nih.

Jadi itu sahaja pelajaran seo aku untuk korang semua hari ini. So lepas ini, update blog tuh biar berpada pada, jangan main langgar je ok ?

2 comments on “YOAST – SEO Cara Mudah Berkesan Pada Blog WordPressAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge