Zaman Moden Masih Cari Tapak ?

Zaman Moden Masih Cari Tapak ?

Aku ingat lagi lagu nih, sempoi gile masa kitorang sekolah, memang feel lagu nih ikut follow Ricky Martin ,hahha, feel siut , lagu pun pasal cari tapak, moh baca lirik dia macam kat bawah nih.:

Marilah kita bersama

Nak kemana
Jalan jalan dikota
Dengan siapa
Untuk kita berlima
Apa saja
Kenapa pula
Tak ada wanita
Ah ikut saja
Kini kita sudah tiba
Tiba di mana
Tiba di kota
Oh dah sampai ya
Tapi segera
Janganlah lupa
Beg yang ada
Lalala ambil bersama yeah
Sekali ku pandang
Dia tersenyum riang
Mana mana
Dua kali ku pandang
Tak nampak macam orang
Jangan difikirkan orang
Nanti peluang kita hilang
Kita tinggal duit tambang
Untuk kita balik pulang
Wahai temanku apa ditunggu
Tunaikan dulu kewajipanmu
Ingat dahulu janji janji mu
Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak
Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah haa
Jangan difikirkan orang
Nanti peluang kita hilang
Kita tinggal duit tambang
Untuk kita balik pulang
Wahai temanku apa ditunggu
Tunaikan dulu kewajipanmu
Ingat dahulu janji janji mu
Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak
Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah ha
Kalau kita dah berjaya
Dengan cita kita
Nak buka cawangan pula
Nak makan saja
Cari saja pekerja
Jaga warung kita
Kita jumpa ibubapa
Kita cerita berniaga
Jangan difikirkan orang
Nanti peluang kita hilang
Kita tinggal duit tambang
Untuk kita balik pulang
Wahai temanku apa ditunggu
Tunaikan dulu kewajipanmu
Ingat dahulu janji janji mu
Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak
Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah ha
Warung kopi nasi lemak roti bakar
Roti canai cari tapak
Dimana tapak bila nak bukak
Bukan di setapak
Mungkin di gombak
Tak sampai karak
Kita nak letak
Kerusi meja pinggang mangkuk
Piring cawan periuk belanga
Warung sekolah ha
Tea o beng sa kurang maneh deh




Bila dengor betul betul, baru tersedar lagu ni buat kita teringat janji janji kita. Macam macam cita cita, nak berniagalah, nak buat tuhlah, nak buat nihlah, tapi dek kerana banyak sangat alasan, akhirnya kita tak buat langsung.
Zaman alaf baru media sosial, lagilah tapak semua free, kita ada fb,instagram, blog, semuanya tapak free, tinggal nak promote, nak usahakan, TAPAK ni free merata rata, untung pun berganda ganda, duduk dalam rumah, sambil pegang hphone, duit masuk, untung
Tapi apakan daya kita lebih banyak merungut kat media sosial nih, lebih suka gosip, lebih suka mengumpat, lebih suka fitnah, tuh yang tak jadi jadi, tuh. end up janji tinggal janji. hahaha
Buat semua team Diet Diet Sihat, TAPAK dah ada, JOM KITA, MISI VIRAL VIVIX !!! DIETDIETSIHAT.COM,

Faiz Saaid

Seorang yang kacak berambut kerinting yang suka menulis idea merapu. Kalau ada cerita, semua cerita dia nak ulas dengan pandangan mata beliau yang sepet

Leave a Reply

CommentLuv badge

Close Menu